Bineke» Bineke Terpstra - Très Bien - Zuidlaren

Biografie

zelfportret Bineke
Bineke Terpstra (* 1944 in Zuidlaren)

Zo ver mijn herinnering terug gaat teken en schilder ik al. Elk vrij moment werd daaraan besteed. Een museumbezoek met werken van oude meesters vond ik als kind een hoogtepunt. De schilderijen bleven op mijn netvlies hangen. Jan Steen werd mijn favoriet. Het schilderen is een soort honger die steeds aanzet tot scheppend bezig zijn. Vernieuwende toepassingen behoren daar ook bij zowel in olieverf, acrylverf als aquarel.

Met name tijdens de middelbare schoolperiode werd ik door leraren gestimuleerd om met schilderen door te gaan. Naast het werk, en later gezin, sport en verenigingswerk volgde ik schildercursussen en kunstgeschiedenis. Ondanks pogingen, stond om die reden het zelf schilderen een aantal jaren op een laag pitje. In die periode organiseerde ik op mijn werk wel exposities voor GGZ-cliënten. Gelukkig werden vormen en kleuren toch weer het middel om onderwerpen die me aanspraken of emotioneerden op het doek te zetten.

Met olieverf werken heeft mijn voorkeur en de stillevens, abstracten, landschappen en themawerken zijn daarmee vervaardigd zowel met penseel als met het paletmes. Door de transparante tinten van bloemen schilder ik deze vaak met aquarelverf. De meeste schilderijen worden uitgewerkt op het atelier. De schilderijen die worden gemaakt in Zuid Europa worden gekenmerkt door een helder kleurgebruik.

Verder verzorgde ik workshops op scholen en kunstmarkten. Met een bepaalde regelmaat exposeer ik mijn werk.


Naar boven Volgende pagina